Makerbot’un Avantajları

Günümüz üç boyutlu yazıcı, hızlı prototipleme prototipleme teknolojileri her geçen gün gelişmektedir. Bu gelişime liderlik eden Makerbot’u benzerlerinden ayıran bir çok özellik bulunmaktadır.

Makerbot’un 3D Printerlar arasından öne çıkmasını sağlayan en önemli özelliklerinden biri, CAD formatıyla tasarlanan 3 Boyutlu tasarımların, Makerbot üç boyutlu yazıcılarının 20 farklı CAD formatı ((.makerbot)(.stl)(.ipt, .iam)(.sldprt, .sldasm)(.iges, .igs)(.step, .stp) (.catpart, .catproduct)(.obj) (.prt)(.par, .asm)(.prt,.prt., .asm, .asm.)(.wrl)(.x_t, .x_b)) tanımlayabilmesi sayesinde, format kısıtlamaları olmaksızın hızlı üretim ve iş akışı sağlayabilmesidir.

Makerbot 3D printer teknolojileri arasında Dünya’da en çok kullanılan FDM (Fused Deposition Modeling) teknolojisini kendi bünyesinde kavramsal modelleme ve fonksiyonel prototipleme için üst düzeyde iyileştirerek benzersiz bir deneyim sunmaktadır.  Makerbot 3 boyutlu yazıcılarının sahip olduğu hızlı prototipleme modu, standart üç boyutlu yazıcı süreçlerine kıyasla %75 daha hızlı ürün prototipleme imkanı sunarak, tasarım ve modeller üzerinde hızlı iyileştirmeler yapma olanağı sağlar. Buna ek olarak, MakerBot Print ve MakerBot Mobile yazılımları eşleştirilerek üretim sürecinde ciddi bir verim artışı sağlanabilmektedir. Web tarayıcısı üzerinden 3 Boyutlu yazıcı ile bağlantı kurup tüm üretim süreci takip etme ve gözlemleme özelliği de mevcuttur.

Makerbot aynı zamanda deneysel ve değiştirilebilir extruder ile farklı türde sarf malzemesi kullanabilmeyi sağlamaktadır. Kendi bünyesinde bulunan extruder dışında, Makerbot’un geliştirdiği Experimental Extruder ile Makerbot, farklı parametreleri (nozzle çapı, sıcaklığı vb.) özelleştirme şansı sunarak farklı özelliklerdeki malzemeleri üretip, bu malzemelere göre farklı baskı opsiyonları ile baskı deneyimine yeni bir boyut kazandırabilmektedir. Böylece farklı malzemeler deneyerek farklı uygulamalar geliştirmeyi mümkün kılmaktadır.

Bunun yanı sıra cloud ve Makerbot entegreli yazılım sistemi ile çevrimiçi olarak 3 Boyutlu üretim üzerinde sürekli kontrole sahip olunabilmektedir. Ayrıca CAD dosyalarını yine çevrimiçi olarak 3 Boyutlu yazıcıya istenilen platformda gönderilebilmektedir. Kullanıcılar, oluşturdukları modelleri web tarayıcısı üzerinden doğrudan Makerbot’a gönderebilmesi sayesinde anında baskıya müdahale ve gözlem olanağına sahip olmaktadırlar. 3 Boyutlu yazıcılar Web Tarayıcısıyla bulut üzerinden yönetilerek, hem zaman hem de insan kaynağı açısından yüksek tasarruf sağlanmaktadır. Bu avantaj, değişen 3 Boyutlu yazıcı teknolojilerinde Makerbot’u ön plana çıkaran en önemli özelliklerden biri olarak gösterilebilir. Bunu yapmak ise MakerBotMobile adlı uygulamadan geçiyor. MakerBotMobile, 3 Boyutlu yazıcılarınızı her yerden kontrol etmenizi sağlayan ve baskı sürecinizi uzaktan denetleyen bir uygulama görevi görmektedir.

Makerbot, 3 Boyutlu prototipleme ve modelleme için PLA malzeme kullanmaktadır. Bunun yanında, Tough PLA, Makerbot için özel olarak üretilmiş farklı bir materyal opsiyonu olarak mevcuttur. Peki Tough PLA nedir? Tough PLA dayanıklı, yüksek mukavemete sahip prototip, model, jig ve fikstür üretimi için hem maliyet hem de zamandan kazanç sağlayabilen bir 3D printer malzemesidir. Buna ek olarak standart PLA dan hem daha dayanıklı hem de daha yüksek esnekliğe sahip olabilmektedir. 3 Boyutlu yazıcıların en yaygın kullanım alanlarından biri olan jig ve fikstür üretiminde de Tough PLA çok iyi bir malzeme olduğunu yüksek mukavemet özelliği ile göstermektedir. Ek olarak PLA, genelde 3 Boyutlu yazıcı işlem sonucu oluşan istenmeyen kokuları da engelliyor. Tough PLA gerçek mühendislik materyali olması sayesinde son kullanım ürünü üretiminde de kaliteli sonuçlar verebilmektedir.

Üç boyutlu yazıcılar, özellikle üniversitelerde, günümüzde gelişmekte olan İnovasyon Merkezleri için sıkça talep görmektedirler. Bunun için en uygun çözüm olan Makerbot, sahip olduğu yazılım sistemi, My Makerbot ve Makerbot Eğitimci Rehberi ile öğrencilerin 3 boyutlu baskıya olan erişimini arttırılabilmektedir ve bir çok kullanıcı için aynı anda kullanım imkanı ve tek yazılım üzerinden kontrol sunarak kontrollü iş akışı sağlayabilmektedir. Aynı zamanda Makerbot, Thingiverse uyumu ile dünya üzerindeki diğer 3 Boyutlu ürün geliştiricileriyle doğrudan bağlantı kurabilmektedir. Thingiverse Materyal Baskı Profilleri, yazılım API’leri ve donanım modlarının toplandığı ve tartışıldığı bir platform olmakla birlikte, 3 Boyutlu yazıcı geliştiricileri için kendini geliştirme platformu sunmaktadır. Bu özelliği dolayısıyla üniversitelerde ve ortak kullanım alanlarında değerlendirmeye oldukça müsaittir.

Makerbot, 3D yazıcı sektöründe yıllardır avrupadaki pazar liderliğini koruyup, kendi sektörlerinde pazar lideri olan firmalarla çalıştığından dolayı kendini devamlı geliştirerek, mühendislik uygulamaları üzerinde çalışan firmalarla olan ilişkilerin geliştirilmesinde çok büyük bir öneme sahiptir.

MakerBot 3D yazıcılar ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bize bilgi@makerbot.com.tr adresinden
veya 0850 441 30 55 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.