Eğitimde 3D Yazıcı – 3D Yazıcılar, Eğitimde Tasarım ve Üretim Algısını Nasıl Değiştiriyor?

Video’yu YouTube kanalımızda izlemek için tıklayın!

Eğitimde 3D Yazıcı – 3D Yazıcılar, Eğitimde Tasarım ve Üretim Algısını Nasıl Değiştiriyor?
24 Şubat 2022 Saat: 14:00 – 14:45 tarihinde canlı olarak yayınladığımız “3D Yazıcılar, Eğitimde Tasarım ve Üretim Algısını Nasıl Değiştiriyor?” konulu webinar kaydımızı eğitim sektörünün faydalanması amacı ile YouTube kanalımızda paylaşıyoruz. Bu webinar kaydını izleyerek, “Eğitimde 3D Yazıcı“, “Eğitim için 3D Yazıcı“, “Masaüstü 3D Yazıcı” ve “Uygun Fiyatlı 3D Yazıcı” kavramları hakkında detaylı bilgi sahibi olacaksınız.

MakerBot METHOD Serisi ile Öğrencilerinize Sınırsız Öğrenme Fırsatı Sunun!

Webinar Başlıkları:

+ Eğitimde Eklemeli İmalat Teknolojisi
+ MakerBot‘un Özellikleri, Kabiliyetleri, Çalışma Prensibi ve Malzemeleri
+ MakerBot ile Eğitim Sektöründe Uygulama Alanları ve Eğitim Sektörüne Kazandırdığı Faydalar
+ MakerBot Kullanıcı Deneyimi

Webinarda adı geçen MakerBot METHOD Serisi 3D Yazıcılar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için: https://makerbot.com.tr/method-serisi/
Metal ve plastik 3D Yazıcılar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için: https://infotron.com.tr/3-boyutlu-teknolojiler/3d-yazicilar/

3D Yazıcılar, Eğitimde Tasarım ve Üretim Algısını Nasıl Değiştiriyor? | Eğitimde 3D Yazıcı

Eğitimde 3D baskının uygulanması, ilk ve orta okullarda, üniversitelerde, kütüphanelerde, teknik kolejlerde ve diğer eğitim ortamlarında çok çeşitli önemli kullanımlara sahiptir. 3D yazıcı, üretim dünyasını daha iyi hale getirdi. Birçok üretici, uçak parçaları, protez uzuvlar ve hatta 3B baskılı ilaçlar üretmek için 3B baskı veya eklemeli imlat teknolojilerini kullanır. Eğitimde, 3D yazıcı teknolojileri daha iyi öğrenmeyi, beceri geliştirmeyi ve konuyla ilgili öğrenci ve öğretmen katılımını artırmayı kolaylaştırır. Ayrıca, 3D baskı, sorunları çözmede daha fazla yaratıcılığı ve işbirliğini teşvik eder.

3D Baskı Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Genel olarak konuşursak, eğitim ortamlarında 3D baskı için dört ana kullanım durumu vardır:

    1. Öğrencilere 3D baskı, 3D yazıcı teknolojisinin nasıl çalıştığı ve gerçek dünya senaryolarındaki uygulamaları hakkında bilgi vermek (örneğin: endüstriyel süreçleri kolaylaştırmak)
    1. Eğitim müfredatlarına uygun şekilde dahil edilebilmesi için eğitimcileri 3D baskı hakkında bilgilendirmek
    1. Öğrenci yaratıcılığını ve tasarım becerilerini geliştirmek
    1. Öğrencilerin önemli kavramları anlamalarına yardımcı olan baskı eserler (örneğin: 3D yazdırılmış anatomik eserler)

Üniversitelerde 3D Baskı

Öğrencilere 3D yazıcı teknolojisinin nasıl çalıştığını öğretmek için daha geniş bir alan vardır. Pek çok üçüncü seviye üniversite ve teknik kolej artık 3D yazıcı modüllerini ve projelerini mühendislik, uygulamalı bilimler ve diğer derslere dahil ediyor.

Öğretmen Eğitimi

Eklemeli İmalat tasarım ilkelerini ve 3D yazıcıların ve filamentlerin nasıl kullanılacağını anlayan eğitimciler olmadan 3D baskı eğitimde başarılı bir şekilde kullanılamaz. Öğretmen eğitimi, sürekli mesleki gelişim ve 3D baskı atölyeleri, öğrencilerin eğitimde kullanılan 3D baskıdan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayabilir.