EĞİTİM İÇİN YENİ ARAÇLAR:

‘MY MAKERBOT’ İLE BULUT TABANLI BASKI VE MAKERBOT EĞİTİMCİ REHBERİ

MakerBot olarak eğitimciler için endüstrinin en eksiksiz 3 boyutlu baskı çözümlerimizi sunmaya devam ederken, bugün yeni bulut tabanlı platform My MakerBot ve yeni MakerBot Eğitimci Rehberi’ni duyurmaktan mutluluk duyarız. Yeni tekliflerimiz öğrencilerin 3 boyutlu baskıya olan erişimini önemli ölçüde artıracak, eğitimcilerin sınıfta uygulama yapmasını kolaylaştıracak ve ders planından 3 boyutlu baskıya geçişi hiç olmadığı kadar kolay hale getirecek.

My MakerBot

Baskılarınızı herhangi bir cihazda tarayıcınız ile hazırlayın ve başlatın

Yeni My MakerBot Chromebook ile uyumlu ve tarayıcı üzerinden kontrol edilebilen platformu sayesinde 3 boyutlu yazıcılarınızı, Thingiverse hesabınızı, siparişlerinizi ve destek vakalarınızı tek bir iletişim ağında toplayabilirsiniz. Yeni MakerBot kullanıcılara her cihazda ve her yerde dosya hazırlama ve yükleme, çıktı alma ve sürecin işleyişini görüntüleme imkanı sunar. Yeni platform, öğrencilerin Chromebook sınıflarında 3 boyutlu yazıcılara erişimini genişletir ve eğitimcilerin, öğrencilerin 3 boyutlu yazıcı kullanımını yönetmesini kolaylaştırır.

Bağlı yazıcılarınızı ve hesaplarınızı eş zamanlı görüntüleyin ve yönetin

Sunduğumuz daha geniş erişim ve kolay kullanma imkanlarına ek olarak, yaygın olarak kullanılan K-12 modelleme yazılımını direkt olarak My MakerBot’a bağlayabilmek için AutoDesk Tinkercad ile iş birliği yaptık. Öğrenciler Tinkercad kullanarak 3 boyutlu tasarım yapabilecek ve tasarımlarını My MakerBot’a aktararak internet tarayıcıları vasıtasıyla 3 boyutlu çıktı alabilecekler. İki güçlü STEM öğrenim aracını birleştirerek, eğitimcilere, öğrencilerine son derece önemli problem çözme yetenekleri kazandırabilmeleri için güç veriyoruz.

Tinkercad direkt olarak My MakerBot’a bağlanabilir

MakerBot Eğitimci Rehberi

Eğitimciler sadece 3 boyutlu yazıcılara ve kusursuz yazılım ihtiyaç duymazlar. Eğitime başlarken desteğe ve sonrasında öğretmenler tarafından test edilmiş ders planlarına ihtiyaç duyarlar. MakerBot Eğitimci Rehberi doğrudan bu ihtiyaçlara hitap eder ve MakerBot’un dersler için Thingiverse Eğitimi, en kapsamlı 3 boyutlu yazıcı müfredatı, kütüphanesi, topluluğu ve yeni My MakerBot platformunu da kapsayan geniş kaynaklarına katkı sağlar.

Yeni MakerBot Eğitimci Rehberi

3 boyutlu dizayn ve baskı konusunda yoğun ders programının yanında sınıflar için önceden hazırlanmış 3 boyutlu yazıcı ders planlarına sahip olması ile MakerBot Eğitimci Rehberi sınıf içi 3 boyutlu dizayn ve baskı konusunda eksiksiz bir yol göstericidir. Bu rehberi hazırlarken, temel öğrenim için en üst düzey kaynakları ve en iyi alıştırmaları aktarmak ve en yüksek kaliteye sahip eğitim planlarını oluşturmak için, kendini STEM eğitimine adamış seksenin üzerinde MakerBot eğitimcisiyle iş birliği yaptık.

Tinkercad ile tasarımdan My MakerBot ile baskıya geçin

Rehber içinde yer alan her proje için adım adım talimatlar belirtilmiş olup, ana standartlara uygunluk göstermektedir. Ayrıca rehberde yazarlar tarafından, eğitimcilere başlangıçtan bitişe yol gösteren notlar bırakılmıştır. Thingiverse Eğitim sitesinde erişilebilir olan dokuz adet proje ders planının sadece küçük bir kısmını oluşturmaktadır. 300’ü bulan ders planı ve geçen ayki 14.000 indirme sayısıyla, Thingiverse Eğitim 3 boyutlu yazıcı eğitimcilerinin sınıfta kullanmak üzere ihtiyaç duyduğu 3 boyutlu baskı içeriği için başvurabilecekleri en büyük çevrimiçi portaldır.

Ders Planı #1  Bulut Çeşitleri

Dersin merkezi 3 boyutlu yazıcılar değil öğrencilerdir. Bu sebepledir ki, MakerBot sürekli olarak, öğretmenleri yüksek kaliteli müfredata ve en geniş 3 boyutlu baskı eğitimcileri topluluğuna bağlamak ve aynı zamanda kullanım kolaylığı ve güvenilirlik konularında yeni standartlar belirlemek için çalışır.

My MakerBot ve MakerBot Eğitimci Rehberi 2017 okul yılı başlangıcında kapsamlı olarak erişilebilir olacaktır.

Kitap ön izlemesi için “Bulut Çeşitleri” isimli ilk projeyi ücretsiz olarak indirin.